Túlélőkészlet felsőoktatásban tanuló diákoknak

18-25 éves egyetemistáknak és főiskolásoknak

Életünkben számtalanszor esünk át intézményváltáson. Óvodából iskolába, aztán gimnáziumba kerülünk. Egyetemistává, főiskolássá válni örömteli életesemény, de egyben nagy kihívás is, ami rengeteg tanulási folyamatot rejthet magában. A sikeres teljesítéshez más stratégiákra van szükség, mint amelyet középiskolában megszokhattál. Ezért hívtuk életre a Túlélőkészlet felsőoktatásban tanuló diákoknak csoportfoglalkozásunkat!

Csoportunk arra vállalkozik, hogy különböző pszichológiai eszközökkel tekintsünk rá erre a folyamatra, támogató közeget biztosítsunk számodra, ahol nyíltan beszélhetsz aktuális nehézségeidről. Lehetőség lesz természetesen konkrét gyakorlatok kipróbálására is. 

Mi vár rá a Túlélőkészlet felsőoktatásban tanuló diákoknak csoportban?

  • Tanulási módszerek: bemutatok néhány hatékony tanulási módszert, amelyeket a csoportban ki is tudunk próbálni. Reflektálunk arra, hogy személy szerint neked melyik stílus, milyen módszerek válnak be neked. Beszélgetünk a figyelem természetéről és teszteljük is magunkat.
  • Stresszkezelés: foglalkozunk a stressz kialakulásával, élettani hátterével. Megfigyeljük, hogy számotokra mely helyzetek esetében jelentkezik fokozottan ez a reakció. Felidézzük a megjelenő tüneteket és ami a legfontosabb: stresszkezelési technikákat tanulhattok, és arra is lehetőség lesz, hogy begyakoroljátok azokat. 
  • Időkezelés: jó hír, hogy az időkezelés tanulható. Fontos a hatékony tervezés és az időrablók azonosítása, kiiktatása. Egy jól összerakott időbeosztás csökkenti a stresszt és magabiztosabbá tesz. A csoport abban is segít, hogy a tagok egymással megoszthatják tapasztalataikat a témával kapcsolatban.

Változatos eszközöket használunk.: előkerülnek rajzeszközök, gyurmák, irodalmi szövegek, zenék. Meghallgatjuk egymást, helyzet gyakorlatokat végzünk, tapasztalatokat naplózunk.

Csoportvezető szakemberünk

mariháziné dombi annamária

Mariháziné Dombi Annamária

Tanácsadó szakpszichológus, egyetemi tanársegéd

Kiknek szól? 18-25 éves egyetemisták és főiskolások számára

Mikor indul? 2024. április 02.

Mikor lesz? 6 héten át keddenként 17.00-19.00

A foglalkozások helyszíne: Mindwell Pszichológiai Központ, Budapest 1122, Goldmark Károly utca 3. fszt. 1.

Mennyibe kerül? 90 000 Ft / fő

A jelentkezés véglegesítéséhez a foglalkozás díjának 50 %-át szükséges előlegként befizetni. A csoportfoglalkozás lemondása esetén a díj visszatérítésére nincs lehetőség.